XI FESTIWAL POMUCHLA Z KAROLEM OKRASA
Festiwal zgromadził w Łebie 21 wystawców gastronomicznych i tłum ludzi - "smakoszy". Dorsza można przygotować na różne sposoby, czego dowodem jest ta impreza - mówi Halina Rogińska, pomysłodawca "Dorsza w borowikach"oraz "Morskiej zupy rybnej".
Każdy mógł posmakować "Ruchanek" oraz posłuchać Rudi Schuberta.
Komisja konkursowa w składzie:
- Karol Okrasa
- dr n. med. Jacek Sein Anand
- dr n. med. Wojciech Waldman
wyróżniła certyfikatem XI Festiwalu Pomuchla następujące firmy:
Kategoria "profesjonaliści"
- Firma Turystyczna Hotel Neptun w Łebie za potrawę - Tatar z dorsza w pomarańczach
- Hotel Łeba - za potrawę - Dorsz w skorupce ziołowej na balsamicznej papryce w sosie z kopru włoskiego z dodatkiem kawioru
- Zdrowotel - Mazowsze w Łebie - za potrawę - Drapieżny Pomuchel
Kategoria "amatorzy"
- Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne "Kościerska Chata" - za potrawę - Dorsz w borowikach
- Koło Gospodyń Wiejskich w Połczynie - za potrawę - Dorsz topiony w cieście naleśnikowym
- Parafia WNMP w Łebie - za potrawę - Tort św. Mikołaja (z dorsza)
- Społeczne Technikum Technologii Żywności i Hotelarstwa w Łebie - za potrawę - Dorsz z żurawinami w zalewie octowej