Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów

Braliśmy udział w dwóch kategoriach - potrawa oraz produkt. W kategorii potrawa zgłosiliśmy rosół i potrawkę z kurczaka -frykasy, natomiast wkategorii produkt kaszę manną z musem jagodowym - griz z jagodóma.
Otrzymaliśmy I miejsce za rosół i potrawkę z kurczaka oraz Nominacje do nagrody "Perła 2010" w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".
Pani Barbara Sałata członkini Stowarzyszenia również otrzymała II nagrodę za "Brzad z Zaborów.
W karegorii Potrawa nagrody otrzymali:
1 miejsce – Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne „Kościerska Chata”, Kościerzyna, Prezes Halina Rogińska za potrawy: Rosół z kury – zupa z kŭrë, Potrawka z kurczaka – Frykasy.
2 miejsce - Pensjonat „Pod Jeleniem”, Borzechowo, Adam Pozorski, za potrawy: Zupa krem z pokrzywy majowej z grzankami, Dzik z pieca chlebowego.
3 miejsce - PHU „BILLAR” z Gdyni, Andrzej Ławniczak, za potrawy : Zupa bursztynowa, Pierś gęsia po wejherowsku na pierzynce z brukwi.





