Członkowie KSA "Koscierska Chata" zdobyli III miejsce

Członkowie KSA "Koscierska Chata" brali udział w konkursie pt. "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów 2009' i zdobyli III miejsce oraz nominacje do Perły za potrawkę z kurczaka.
Konkurs Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2009 organizuje Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego we współpracy z Urzędem Marszałkowskim Województwa Pomorskiego.
Konkurs kulinarny przeznaczony jest dla gospodarstw agroturystycznych, restauratorów i producentów żywności. Ich, zadaniem było przygotowanie przystawki i dania głównego, natomiast producenci żywności, mogą pochwalić się swoimi wyrobami.
Zwycięzcy knkursu pojadą do Poznania na targi Farma 2009 i będą tam walczyć z lauratami wszystkich regionów o Perłę – doroczną nagrodę dla potraw i produktów regionalnych.


