Piątek 29 marca 2024 - Marka, Wiktoryny, Zenona

Aktualności

 

XI FESTIWAL POMUCHLA Z KAROLEM OKRASA

XI FESTIWAL POMUCHLA  Z KAROLEM OKRASA

 Festiwal zgromadził w Łebie  21 wystawców gastronomicznych i tłum ludzi - "smakoszy". Dorsza można przygotować na różne sposoby, czego dowodem jest ta impreza - mówi Halina Rogińska, pomysłodawca "Dorsza w borowikach"oraz "Morskiej zupy rybnej".

Każdy mógł posmakować "Ruchanek" oraz posłuchać Rudi Schuberta.

 

Komisja konkursowa w składzie:

  • Karol Okrasa
  • dr n. med. Jacek Sein Anand
  • dr n. med. Wojciech Waldman

wyróżniła certyfikatem XI Festiwalu Pomuchla następujące firmy:

Kategoria "profesjonaliści"

  • Firma Turystyczna Hotel Neptun w Łebie za potrawę - Tatar z dorsza w pomarańczach
  • Hotel Łeba  - za potrawę - Dorsz w skorupce ziołowej na balsamicznej papryce w sosie z kopru włoskiego z dodatkiem kawioru
  • Zdrowotel - Mazowsze w Łebie - za potrawę - Drapieżny Pomuchel

Kategoria "amatorzy"

  • Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne "Kościerska Chata" - za potrawę - Dorsz w borowikach
  • Koło Gospodyń Wiejskich w Połczynie - za potrawę - Dorsz topiony w cieście naleśnikowym
  • Parafia WNMP w Łebie - za potrawę - Tort św. Mikołaja (z dorsza)
  • Społeczne Technikum Technologii Żywności i Hotelarstwa w Łebie - za potrawę - Dorsz z żurawinami w zalewie octowej

powrót

 
XI FESTIWAL POMUCHLA  Z KAROLEM OKRASA  - 2 XI FESTIWAL POMUCHLA  Z KAROLEM OKRASA  - 4 XI FESTIWAL POMUCHLA  Z KAROLEM OKRASA  - 6 XI FESTIWAL POMUCHLA  Z KAROLEM OKRASA  - 8
 
ostatnia modyfikacja: 8 grudnia 2009
derwi.pl
© Na kaszuby, Kaszuby noclegi - na-kaszuby.pl