Sobota 20 kwietnia 2024 - Agnieszki, Amalii, Czecha

Aktualności

 

Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów

Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki  Regionów

Braliśmy udział w dwóch kategoriach - potrawa oraz produkt. W kategorii potrawa zgłosiliśmy rosół   i potrawkę z kurczaka -frykasy, natomiast wkategorii produkt kaszę manną z musem jagodowym - griz z jagodóma.

Otrzymaliśmy I miejsce za rosół i potrawkę z kurczaka oraz Nominacje do nagrody "Perła 2010" w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów".

Pani Barbara Sałata członkini Stowarzyszenia również otrzymała II nagrodę za "Brzad z Zaborów.

W karegorii Potrawa nagrody otrzymali:

 1 miejsce – Kaszubskie Stowarzyszenie Agroturystyczne „Kościerska Chata”, Kościerzyna,  Prezes Halina Rogińska za potrawy: Rosół z kury – zupa z kŭrë, Potrawka z kurczaka – Frykasy.

2 miejsce -  Pensjonat „Pod Jeleniem”, Borzechowo, Adam Pozorski, za potrawy: Zupa krem z pokrzywy majowej z grzankami, Dzik z pieca chlebowego.

3 miejsce - PHU „BILLAR” z Gdyni, Andrzej Ławniczak, za potrawy : Zupa bursztynowa, Pierś gęsia po wejherowsku na pierzynce z brukwi.

 

 

powrót

 
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki  Regionów - 2 Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki  Regionów - 4 Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki  Regionów - 6 Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki  Regionów - 8 Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki  Regionów - 10 Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki  Regionów - 12
 
ostatnia modyfikacja: 1 czerwca 2010
derwi.pl
© Na kaszuby, Kaszuby noclegi - na-kaszuby.pl